ÖRGÜ SÜVETER MODELLERİ *3 (omuzdan düğmeli)

ÖRGÜ SÜVETER MODELLERİ *3 (omuzdan düğmeli)

ÖRgü        modeli

AÇIKL        AMASI

RESMİN SONUNDA

DİĞERLERİNİ-

DE GEZİN

EMİ

Bu süveter modeli nin ah bir bilseniz nasılda güzel rengi var. örgüsü son derece zevkli. Kameram utansın. Özelikle omuzdan düğmeli olduğu için ilk yıl ve hala severek giydiğimiz kullanışı pratik bir örgü modeli...Benim küçük KAĞAN'ım  pek bir asil oluyor bu yelekle:) ÖRMEYİ ÇOKKKK SEVİYORUM... DEĞİŞİK MODELLER ÜRETMEK BENİM İÇİN ZEVK. BUNUDA BEN AKLIMDAN YAPTIM. SEVGİYLE KALIN ARKADAŞLARIM:)

bebek süveter modeli

görüntü eh fena sayılmaz. ...

İp olarak ben anchor kullandım bebe ipinden biraz kalını. & 3 nolu şişlerle ördüm

BAŞLANGIÇ ÖN: 80 ilmekle başladım ve bir ters bir yüz lastik 11 sıra ördüm. 12 ilmek  arttırarak desen sırasına  geçtim. desen sırasında kenarlarda ki 1 örneği dikiş için sürekli düz örün.

DESEN:  2 ilmek düz *Vşeklinde olan:)+*2ilmek ters+2 ilmek düz+2 ilmek ters+2 ilmek düz +sonra 10 ilmek düz bu mor renkte yazdığım yeri sıra sonuna kadar örün. 10 ilmeği bir kare olarak düşünürsek; bir sıra üstüne 9 kare sığıyor. kenarlardaki dikiş için 1 ilmeği unutmayın.

Desen dönüş sırası ilmekleri nasıl görürseniz öyle örün.

3. sıra = 2 ilmek düz *Vşeklinde olan:)+*2ilmek ters+2 ilmek düz+2 ilmek ters+2 ilmek düz +sonra 10 ilmek ters

4. sıra = İlmekleri gördüğünüz şekilde örün.

5. sıra = 2 ilmek düz *Vşeklinde olan:)+*2ilmek ters+2 ilmek düz+2 ilmek ters+2 ilmek düz +sonra 10 ilmek düz .

6. sıra=İlmekleri gördüğünüz şekilde örün.

7.sıra = 2 ilmek düz *Vşeklinde olan:)+*2ilmek ters+2 ilmek düz+2 ilmek ters+2 ilmek düz +sonra 10 ilmek ters

8. sıra = İlmekleri gördüğünüz şekilde örün.

9. sıra = 2 ilmek düz *Vşeklinde olan:)+*2ilmek ters+2 ilmek düz+2 ilmek ters+2 ilmek düz +sonra 10 ilmek düz .

10. sıra = İlmekleri gördüğünüz şekilde örün

11.sıra = 10 ilmek düz + 2 ilmek düz *Vşeklinde olan:)+*2ilmek ters+2 ilmek düz+2 ilmek ters+2 ilmek düz

12.sıra = gördüğün gibi ör.

Şimdi ne oldu anlamışsınızdır. Dikey çubuk gibi olan desenin üstüne yatay çubuk desenlerini koymuş olduk. Tam tamına 72 sıra böyle örün. 73.sırada koltuk için önce 4 ; sonra 3; sonra 2 ; sonra 1 ilmek kesiceksiniz. Toplam 10 ilmek oldu.

ARKA =124 sıra sonunda omuzlar için 22 ilmek kesiportada kalan 28 ilmek te enseye kalmış olacak.

Arka sizin solunuzdaki omuzu 22 ilmeği 8 sıra bir yüz bir ters lastik örüp kapayın. Sağ omuza birşey yapmayın.

ÖN= kol oyuntusunu aynı arkadaki gibi yaptım. YAKA oyuntusunu 107 sıra örüp , ortadan ama tam ortasından 10 ilmeği kapayın. sonra örgünüz iki parça halinde devam edecek. 10 ilmek kapamıştık ya ; diğer sırada sırayla 3 & 3& 2 & 1 ilmek kesin. ÖNÜNÜN sizin sağınızdaki bölümü 124 sıra oldumu 22 ilmeği bir sıra haroşo örüp 1 yüz 1 ters örgüye geçin. 3 . sırası sonunda eşit aralıkla 3 tane düğme deliği açın. Ben düğme deliğini 2 ilmeği bir araya alıp bir dolayarak yapıyorum.  toplam 8 sıra lastik olunca kapayın.

Önünün Sizin solunuzdaki kısmına gelince aynı diğeri gibi ama bunu 131 sıra olunca birden kesin GİTSİN:)

Şimdi  dikişlerini yapın. ama bebeğin sol amuzu olacak düğmeli açıklığı dimeyin:)

Ben lastikleri örüp bedene daha sonra dikiyorum. Ama bu size zor gelebilir. Sadece seçiminizi yapın ben sayılarını veriim. Kolları 78 ilmekle yapmışım. Boyundada 104 ilmek dizili .

bu ablamızı ziyaret ederseniz daha birçok şey bulacaksınız.. :)